When I saw mushroomhead
When I saw mushroomhead
When I saw mushroomhead

I was born and I was dead"

CAN - Mushroomhead

miercuri, 24 martie 2010

De ce nu patesc nimic interesant?

De cate ori plec din casa ... prin oras, in tara sau aiurea in lume, nu trec nici cateva ore si deja mi-se intampla tot felul de chestii!
Chestii pe care mi-am propus sa le pun pe blog, fiind-ca sunt, de obicei, atat de multe incat uit sa le povestesc prietenilor.
Azi nu s-a intamplat nimic. Nu pentru ca as fi stat pe acasa, dimpotriva ... sunt la sute de kilometrii de casa.
Singura explicatie cred ca este urmatoarea: sunt in Germania.
Nu ti-se poate intampla nimic interesant in Germania! De ce? Pentru ca totul merge ca uns.
De fapt esti deja in Germania pe aeroportul din Timisoara cand cei de la Lufthansa iti fac boardingul. Totul e clar, ai un boarding pass pe care scrie 17:45 si chiar la 17:45 pleci (pe tabela cu "Departures" au incercat sa-ti fure ai nostrii 5 minute spunandu-ti ca pleci la 17:50 dar nemtii de la Lufthansa nu se lasa, nuuu ... la 17:46 esti deja la 1.500 de metri deasupra Timisoarei).
Inutil sa spun ca am ajuns la timp in Munchen si ca zborul spre Nurnberg a decolat in secunda a 7-a a minutul 55 al orei 21 ... adica atunci cand a fost programat.
In avion toata lumea e politicoasa, te ajuta cu bagajul chiar daca nu ai nevoie, sandvisul cu branza chiar e gustos si bineinteles ca gasesti vre-o doua trei feluri de bere excelente.
Intr-o zi frumoasa poti admira muntii inca inzapeziti ai Austriei, cu micutele lacuri inca inghetate; iar cand cobori spre peisajul colinar al Bavariei, micile bauerhoff-uri desenate cu Photoshop-ul peste peisajul traditional al Tarii Motilor luat cu copy-paste din Ardeal, adus aici cu forta si scrijelit cu autostrazi si cai ferate de mare viteza.
Berea de grau din aeroportul din Munchen este, bineinteles, minunata (de la Schneider & Sohn, brand testat si aprobat acasa in Sakura), doar ca aici este servita la 10 grade Celsius, adica exact media dintre 8 si 12 grade ... temperatura recomandata de producator.
Bratwurst-ul este lung, usor curbat, putin crestat pe exteriorul curburii si prajit exact atat cat trebuie, nici prea sarat nici prea condimentat, nici prea gras dar nici prea sec, iar cei patru castraveciori murati au exact sase centimetri lungime si sunt egali in diametru, in deplina conformittate cu recomandariile Comisiei Pentru Agricultura de la Bruxelles, si a Legii germane a puritatii sauerkraut-ului.
Nivelul de zgomot din aeroport este sub nivelul recomandat de Asociatia Nationala a ORL-istilor Germani si in deplin acord cu recomandarile Comisiei de igiena a Parlamentului European de la Strasbourg iar temperatura ambianta este conforma cu recomandarile Comisiei Permanente din cadrul Ministerului Muncii din Landul Bavaria. Iluminatul, uniform si placut, sunt sigur ca indeplineste toate cerintele aceleiasi comisii.
La a doua Schneider Weisse il vad pe domnul in costum negru de langa mine cum mananca un toast sandwich cu cutitul si furculita, iar peste umarul meu drept, un alt domn se sterge tacticos pe buze cu un servetel dupa ce a baut apa plata dintr-un pahar.
In parcarea taxiurilor in aeroportul din Nuremberg o doamna mai in varsta imi ofera taxiul pe motiv ca fusesem inaintea ei (cu greu o conving sa ia taxiul acela si nu reusesc nicicum sa o ajut cu bagajele deoarece tonul cu care m-a refuzat - intr-un limbaj extrem de politicos - putea fi folosit si in lagarele de munca pentru femei din perioada nazista) ... Taximetristul imi da rest 34 euro si 47 de centi si imi scrie o chitanta pe genunchi, iar eu nu mai vreau decat inca o bere inainte de a adormi.
Azi nu s-a intamplat nimic, si, dupa cum stau lucrurile nu se va intampla nimic nici maine, nici poimaine ..


http://www.germany.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu