When I saw mushroomhead
When I saw mushroomhead
When I saw mushroomhead

I was born and I was dead"

CAN - Mushroomhead

luni, 15 martie 2010

Have some Turkey!

N-am inteles niciodata de ce, la un targ international, la care vine jumatate din europa de est, trei sferturi din orientul apropiat si tot nordul africii, expozantii turci vorbesc o engleza execrabila, abia inteligibila. Te intelegi cu ei mai mult prin semne iar cunostintele tale vagi de limba turca sunt rasplatite cu aplauze si/sau oftaturi de usurare.
Iar dupa targ primesti mailuri traduse cu "Google translate" cum ar fi cel pe care l-am primit mai inainte:

"Hi Sir


I m very happy for to meet you. I hope you and your work are good. As you wanted to me our machines information, so you can see in attach files. I hope to see you again.


Best Regards
Dilek Aslan Kabil"


In schimb taximetristi turci de la Hagia Sofia, din Taxim sau Beyazit (zone turistice din Istanbul) vorbesc fluent engleza si o rup si pe alte cateva limbi. Ba mai au si chef si de vorba si pana la aeroport iti relateaza o intamplare (mai mult sau mai putin credibila) cu un turc in trenul Bucuresti -Timisoara, o studenta si un smecheras (pezevenghi) care s-a prezentat drept proxenetul studentei.

Nu am inteles asta pana nu am platit taxiul. Taximetristii castiga mai bine. Si povestioara e inclusa in pret ... E "bedava"!

http://www.en.istanbul2010.org/index.htm

P.S.

In urma unor solicitari (primite de pe orbita satelitului Io), iata povestioara:

" Romanul se prezinta drept proxenetul fetei si incearca sa o plaseze turcului contra sumei de 100 USD. Turcul refuza dar domnisoara pare extrem de apetisanta. Romanul paraseste compartimentul si turcul incearca sa incheie tranzactia pe 50 USD direct cu juna (tipic turcesc!). Aceasta se scandalizeaza spunand ca e studenta si ca nu l-a vazut in viata ei pe individ. Turcul insista si ii ofera 60 USD. Domnisoara se scandalizeaza, il pocneste in cap cu poseta si paraseste compartimentul."

Un exemplu modern de "tactica pamantului parjolit"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu